Commitment is the key for true change
     

De verbinding maken met je koppie & je lijf.


Yoga is eigenlijk iets wat je elke dag doet. Nu hoor ik je denken...... huuu wat bedoelt zij nou?  Dan bedoel ik niet dat je een yogales volgt...... Nee......elke dag  sta je wel in een 'positie' waarvan je denkt ..pfff  hoe kom ik hier uit of  hoe ga ik hier mee om?  Dat is YOGA!!  Bij  yoga sta je ook in verschillende houdingen of doe je iets waarvan je denkt......  hier wil ik zo snel mogelijk  uit. 

Omdat je gedachten (ook wel je EGO ) tegen je gaan praten en zeggen: 'ik wil dit niet, hou ik dit wel vol, wat denken anderen wel niet van mij etc.'  Maar wat zou je er nou van vinden als ik je leer om in een positie te blijven, je rust te bewaren en je hoofd leeg te maken zonder al die 100 gedachten? 


Wat is Kundalini 

Kundalini Yoga is de oorsprong van alle bestaande yoga en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, en je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest. De oude techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven, en in 1960 overgebracht naar het westen door Yogi Bhajan, meester in de Kundalini Yoga en Witte Tantra.


Voor wie is het bedoeld?

Kundalini yoga kan door iedereen beoefend worden. Als beginnende leerling, kun je zo snel gaan als jouw lenigheid en uithoudingsvermogen aankunnen. Probeer 1 - 3 lessen per week te nemen en 1 workshop per maand zodat je een stevige basis creëert voor een doeltreffend programma dat voldoet aan jouw behoeften, bestemming, capaciteit en levensstijl. Draag losse kleding tijdens de les en zorg dat je voldoende water drinkt. Heb je lichamelijk of geestelijk een beperking, bespreek deelname aan yoga dan eerst even met je huisarts.

       

 Hoe werkt het?

Kundalini yoga werkt direct op zowel je zenuwstelsel als het klieren systeem, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan de lijve ervaart. Naast de lichamelijke effecten, van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, kan kundalini yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen die je onderneemt. Met het aangeleerde bewustzijn kun beter communiceren en je helpen bij:

  • Het herkennen en verminderen van stress
  • Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
  • Diepere ontspanning
  • Het in balans brengen van het zenuw- en klieren stelsel
  • Het verbetering van persoonlijke communicatie
  • Het stimuleren van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling
  • Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS       

Een les duurt gemiddeld anderhalf uur en bestaat uit de volgorde volgorde , warming-up, oefeningen (kriya's), ontspanning en meditatie.

Probeer 1,5 tot 2 uur niets te eten voor de yoga. Dan kan de yoga sessie goed bij je binnen komen.


Rooster 

MAANDAG

9.30-11.00 Nemoland westerpark  

WOENSDAG

9.30-11.00  Nemoland westerpark  

VRIJDAG

9.30-11.00 De Ceuvel in 

ZONDAG

10.30-12.00 tijdelijk  buurtboerderij 


Locatie : Nemoland Overbrakerpad 2  Amsterdam West

Locatie : Buurtboerderij spaardammerdijk 319 Amsterdam West

Locatie : De Ceuvel Korte Papaverweg 4,  Amsterdam Noord


Wil je liever een les op maat? Neem dan contact met mij op voor een privéles/sessie. Bel: +31614593926

 

 

Djezzebelle.com © 2019 All rights reserved